tirsdag den 6. august 2013

Hyldeblomstsaft.. Mmm..

Da hylden blomstrede i starten overtalte jeg en aften min kæreste til at køre ud for at lede efter det perfekte hyld-plukke-sted her i vores nye "hood".. Og det fandt vi.. Nøj hvor er der mange lækre steder heromkring.


 Vi plukkede MANGE skærme, da der i den opskrift jeg fik inspiration fra( blomsterhaven.dk) stod at der skulle bruges mellem 40 og 50!! 



 Vi klippede alle stænglerne af så tæt på blomsterhoverderne som vi kunne, for at undgå bitterhed.


 Jeg kogte 1 kg. sukker og 2 liter vand, da al sukker var opløs hældte jeg blomsterne i gryden sammen med 3 økologiske citroner i skiver og slukkede for blusset.
Da blandingen var kølet ned blev den stillet på køl i 4 dage, hvor jeg hver dag var nede og røre i den.


 Da de 4 dag var gået sigtede jeg den gennem et viskestykke.



 Så blev det hældt på halvliters plastikflasker, en blev stillet i køleskabet(den der skulle drikkes med det samme), resten kom i fryseren. Man kan også vælge at putte dem på patentflasker der er skoldet og skyllet i atamon


Og her er lige et billede fra terrassen, hvor jeg har puttet et par nedfrosne jordbær i sammen med isterninger. 

Hjemmelavet solbærrom

Den anden dag lavede jeg min første snaps, Kirsebærsnaps, jeg glemte selvfølgelig at tage billeder af processen, men det huskede jeg i dag hvor jeg lavede solbærrom.
Jeg har en lille solbærbusk i et hjørne af haven og den var fuld af bær, som skulle plukkes nu. Hverken mig eller kæresten er særlig vild med solbærmarmelade, så efter lidt inspiration fra gastrpomand.dk valgte jeg at de skulle bruges til solbærrom.


Jeg plukkede ca. 500 g. store, lækre solbær. Skyllede dem og fjernede stilke og blade.






Da det var gjort, puttede jeg dem i et 1 liters sylteglas sammen med 4 spsk. lækker honning, købt lige uden for vores lille by, hvor der er salg af honning fra en lille bod ved vejen og derefter fyldte jeg glasset med billig mørk rom.



Den første uge af trækketiden skal rommen rystes godt 1 gang om dagen, indtil al honningen er opløst og så skal den ellers bare stå mørkt i op til 3 måneder.

Derefter skal den sigtes og derefter skal den stå ca. 1 måned mere inden den skal drikkes. 

Det passer med at vi kan smage den i julen.