torsdag den 29. maj 2014

Rabarbersaft

Min mands Farmor og Farfar var på besøg den anden dag, og Farmor fortalte at mine rabarber hedder grønne rabarber og derfor ikke blive røde hele vejen op ad stænglen, så de var mere end klar til at blive plukket, så vi gik i gang. Bladene var kæmpe store og rabarberne var rengjort og  var der 1,9 kg. rene, fine og STORE rabarber til saft.








Opskrift:

1,9 kg. Rabarber i stykker på ca. 1-2 cm.
1,5 l. Vand
Saft af 1 citron
500 g. Rørsukker

Rabarber og vand koges til rabarberne er helt møre, hvor efter "grøden" sigtes gennem et klæde ca. 30 minutter. 

Saften kommes tilbage i gryden sammen med citronsaft og sukker. Det hele koges op og skummes for urenheder på toppen. 

Saften hældes på flasker og drikkes med isterninger og friske jordbær. Jeg fortynder min med ca. 2 dele vand, men det er efter smag. 

Rabarbersaften kan også bruges i drinks eller til is.. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar