torsdag den 1. maj 2014

Thai-inspirerede frikadeller og nudelsalat

I aftes fik vi lækre frikadeller med thai-inspirerede krydderier og en skøn nudelsalat.




Opskrift:

Frikadeller:
450 g. hakket kalve- og svinekød
1 stykke tørt brød
1 Æg
1 stykke Ingefær - 1,5 x 1,5 cm.
1 Fed Hvidløg
1 Mild chili - med eller uden kerner alt efter smag
1 Løg 
Saften af 1 Limefrugt 
2 spsk. Mælk
Salt og Peber
2 spsk. Jordnøddeolie - eller en anden olie til at stege i.

Nuddelsalat:
1 pk. Nudler - Jeg brugte grove
1 Håndfuld Sweet Peas
3 Forårsløg
½ Ananas 
2 Store Tomater - Uden det bløde i midten
½ Peberfrugt
2-3 spsk. Soyasauce
Lidt revet Ingefær
Saften af en Limefrugt

Det hakkede kød, æg, mælk, salt og peber kommes i en skål. Ingefær, hvidløg, chili, løg og limesaft blendes til en pasta, brødet skæres i små stykker(uden skorpe) og begge ting kommes op i skålen og det hele røres sammen. 
Frikadellerne formes - jeg lavede dem små og steges i olien. 

Imens frikadellerne steges koges nudlerne i letsaltet vand og sweet peas, forårsløg, tomater, peberfrugt og ananas skæres i strimler. Hæld vandet fra nudlerne og lad dem dryppe af i et dørslag et par minutter. Det hele kommes i en stor skål sammen med soyasauce, ingefær og limesaft og blandes sammen. 

Server den lune nudelsalat og de varme frikadeller med en lækker sød chili sauce og hoisin sauce.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar