onsdag den 19. marts 2014

Gulerodsboller






Opskrift:
25 g. Gær
4 dl. Lunken Vand
2 spsk. Creme fraiche 5%
1 tsk. Salt
480 g. Hvedemel
240 g. Fin Durummel - Kan skiftes ud med en grov mel
180 g. Revet Gulerod
80 g. Solsikkekerner

Gæren opløses i vandet og creme fraichen blandes i sammen med saltet. Hvedemel, revet gulerod og solsikkekerner blandes i og derefter durummel. Det hele blandes godt sammen, jeg kørte dejen næsten 5 minutter i køkkenmaskinen. 
Derefter skal dejen hæve ca. en time et lunt sted.

Brug to skeer til at "forme" 18 boller - dejen er meget fedtet så man kan ikke lave fine runde boller, men med våde fingre kan man brede dejen lidt ud. 

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 25 min.. De sidste par minutter må der gerne tændes for varmluft.


Jordbærsorbet

Jeg opdagede at vi have ret mange jordbær fra haven i sommer, i fryseren.. Lækkert.. Så i aftes lavede jeg sorbet.. Sååå lækkert og nemt..


Opskrift:

Sukkerlage:
1 dl. vand
1½ dl. Økologisk  rørsukker

500 g. Frosne Jordbær

Sukker og vand koges sammen til en ensartet sukkerlage. Sukkerlagen køles ned i køleskabet mens jordbærene smeltes og koges til en tyk grød.
Jordbærene skal koge ca. 15 min. ved lav varme før de blendes til alle klumper er væk. Sukkerlagen hældes langsomt i, mens blenderen kører. 

Massen køles helt ned i køleskabet før den kommes i ismaskinen og deri skal den køre indtil den har samme konsistens som softice.
Hvis du ikke har en ismaskine kan man fryse den i fryseren, men der skal den tages ud med jævne mellem rum og røres godt igennem.



Cordon Bleu m. Frisk Pasta

Vi har fået Cordon Bleu, det er altså godt.. Mmm.. Til tilbehør fik vi frisk pasta m. røget skinke, basilikum og fløde.. Det var dejligt..




Opskrift:

2 Kyllinge brystfiléter
2 stk. Skinke eller Hamburgerryg
1 stk. Ost
1 Æg
½ dl. Mælk
1 dl. Rasp 
Margerine eller olie

250 g. Grov frisk Pasta
1 dl. Madlavningsfløde
100 g. Røget Skinke i tern(eller bacon) - ristet på en pande
1 Håndfuld Frisk Basilikum
Salt og Peber

En skive skinke eller hamburgerryg kommes rundt om en ½ skive ost.
Kyllingefiléterne skæres op i den ene side, så der er plads til at komme skinke og ost ind i filéten. 
Æg og mælk røres sammen, salt, peber og rasp røres sammen.
Den fyldte kyllingebrystfilét vendes først i æggemassen, derefter i raspen. Så skal filéten steges i olie eller margerine ved lav varme. Indtil kyllingen er gennemstegt. 

Pastaen koges efter anvisningen. Vandet hældes fra og pastaen kommes i en skål. Madlavningsfløde, skinke i tern, salt, peber og basilikum kommes i og det hele vendes sammen.


søndag den 16. marts 2014

Pang Nang Chicken - Kylling i Grøn Karry

Jeg slæbte ca. 5 kg. forskellige karrypastaer med hjem da vi var i Thailand. For er der noget de kan, så er det at lave karrypasta og kokkerere med det.
Denne ret er inspireret af en ret der hedder Pang Nang Curry, som var det min kæreste vendte tilbage til gang på gang mens vi var i Thailand.



Opskrift:

1 Spsk. Olie
1 Spsk. Pang Nang Karrypasta(en anden lækker karrypasta kan også bruges)
2 Kyllingebrystfiléter
2 forårsløg - 2 cm. store stykker
1/4 Broccoli - Små buketter
2 Gulerødder - Tynde skiver
1 Rød Chili - Tynde skiver - Med eller uden kerne alt efter hvor stærk mad du kan lide
3 spsk. God Soyasauce eller østersauce
½ dl. Vand
1 tsk. Majsstivelse

Kyllingebrystfiléterne skæres i tynde skiver og steges i en meget varm pande eller wok, sammen med olie og karrypasta. 
Når kyllingen er næsten færdig steges grøntsagerne med til de er spøde og så blandes soya, vand og majsstivelse og kommes med i panden. Det hele røres sammen og serveres med ris eller nudler.


Tærte med kylling... og Sol... Mmmm

Jeg ELSKER sol!! Bare lige for at få det på plads.. Når solen kommer frem og begynder at varme, så kan jeg næsten ikke holde ud til at være inde, så sidste uge hvor der var SKØNT vejr, har jeg været meget ude.
Jeg har bl.a. spist frokost på vores lille terrasse som næsten altid ligger i læ. 
Jeg havde bagt en tærte aftenen før, og tærte-rester er jo optimalt til frokost.



Opskrift:
1 portion tærtedej - Jeg snød og brugte en fra netto's køledisk, for vi kom ret sent hjem.
2 Kyllingebryst - i tynde skiver
2 små løg - i tynde skiver
3 Tomater
1 lille bæger hytteost
3 æg
1 dl. Mælk
salt og peber

Kyllingen steges med salt og peber, løget steges med når kyllingen er næsten færdigstegt. Indmaden i tomaterne fjernes og de skæres i tynde skiver. 
Tærtedejen kommes i en tærteform og kylling, løg og tomater fordeles i bunden. Æg, hytteost, mælk, salt og peber piskes sammen og kommes over fyldet.
Tærten bages ved 200 grader i ca. 30 min. eller til æggemassen er lysebrun og fast. 

Serveres med en lækker salat.

lørdag den 15. marts 2014

Hindbærsnitter

I dag har vi haft besøg af en skøn kammerat der bor i København.. Har var her bare kort, men vi nåede at få snakket, drukket kaffe og spist kage.. Lækkert..

Jeg har fundet opskriften til disse lækre hindbærsnitter på arla.dk, men lavet en lille smule om i opskriften, så den jeg brugte kommer her..




Opskrift:

200 g. Koldt smør i tern
350 g. Hvedemel
150 g. Flormelis
1 Æg
1 Spsk. Vand

Glasur (Flormelis og vand)

350 g. Cremet Hindbærmarmelade

Alle ingredienserne til dejen røres sammen til en fast masse og kommes i køleskabet i minimum 1 time. 
Når dejen er gennemkold rulles den ud i ca. 1½- 2 mm.'s tykkelse og deles i to lige store stykker. 

Dejen bages i ca. 17 min. v. 175 grader til den er fast og en meget lys brun farve.

Kagerne skal køle næsten helt af før der smøres marmelade på den ene kage og den anden vendes over. 

Glasuren kommes på og hindbærsnitterne skæres ud i den størrelse du gerne vil have dem.

Man kan vælge at bruge lige den marmelade man bedst kan lide.


mandag den 3. marts 2014

Thai Beefsalad

På vores netop overståede ferie i Thailand fik jeg en ny favoritret.. Beefsalad.. Mmmm... Lækker spicy, men samtidig frisk.. Vi skal spise det hele sommeren, men også i aften, for lige at prøve den opskrift af jeg fik af en af kokkene på en skøn restaurant vi spiste på 2 gange på ferien..



Marinade:
½ dl. God soya
1 ½ tsk. Chilipasta - Jeg brugte Sambal Olek 
1 Mild gul chili i skive
Saft af 1 Lime
4 tsk. Rørsukker

400 g. godt oksekød - Jeg brugte tykstegsbøffer
Salt og Peber
Olie

Salat - Jeg brugte:
Salatblade
Forårsløg
Grønne Bønner
Hvidkål -  i tynde strimler
Tomater 
Agurker
Gulerødder

Salaten samles - Man kan bruge de grøntsager man godt kan lide, men det var de overstående restauranterne i Thailand brugte.
Marinaden koges sammen på lavt blus i ca. 5 min., mens bøfferne skæres i tynde skiver. 
Derefter kommes der salt og peber på og de steges i lidt olie på en MEGET varm pande, jeg gjorde det over to omgang for ikke at køle panden for meget ned med det kølige kød.
Når kødet har fået stegeskorpe, men stadig er lyserødt indeni, tages det af panden og vendes med marinaden og det hele kommes ovenpå salaten.




lørdag den 1. marts 2014

Nigeriansk Kylling i Tomatsauce med spicy grønne linser til.

Så er vi kommet hjem fra den mest fantastiske ferie i Thailand.. 2 uger med ren afslapning, massage, lækker mad, over 30 grader og sol.. DEJLIGT!!

I aftens fik vi en lækker parteret kylling i tomatsauce med krydrede linser til, en dejlig ret som jeg lærte at lave af en skøn fra Nigeria kvinde jeg mødte lige før vi tog på ferie.

ADVARSEL!! Den er MEGET spicy!!



Opskrift:

Kylling:
1 hel Kylling - parteret i 12 stykker
1 spsk. Olie
2 ds. Flåede tomater
4 små stærke røde chilier
2 store gule chilier
2 tsk. Sambal Olek pasta
2 tsk.. Stærk Chilisauce
2 små løg
3 fed hvidløg
1 stk. Ingefær på størrelse med en tommelfingernegl
1 spsk. peber
1 tsk. salt

Grønne Linser:
5 dl. Tørrede Grønne Linser
5 dl. Vand
1 ds. Flåede tomater
3 Små stærke røde chilier
2 Store gule chilier
1 Løg
2 fed Hvidløg
1 tsk. Sambal Olek pasta
1 tsk. Stærk Chilisauce
Salt og Peber
150 g. champignon i ca. ½ cm. tykke skiver
100 g. Frisk babyspinatblade

Kyllingen parteres og brunes - meget - i olien. 
Tomater, løg, hvidløg, chili(både friske, sauce og pasta) og ingefær blendes til en ensartet masse og hældes over kyllingen når den er brunet. Det hele koges med salt og peber i min. 1 time.

De grønne linser skylles og koges med vandet i ca. 5 min. uden låg. Tomater, løg, hvidløg og chili blendes sammen som før og kommes i gryden sammen med champignonerne. Det koges under låg til linserne er færdige. Spinaten vendes i og koger kort med.

Det hele serveres sammen, evt. med en lækker salat eller et godt stykke brød.