onsdag den 27. maj 2015

Kirsebærsaft

For en måneds tid siden fik jeg en FANTASTISK kirsebærsodavand fra Ebeltoft Bryghus og siden da har jeg haft lyst til at lave Kirsebærsaft som jeg kunne drikke med danskvand.. Da det ikke ligefrem er kirsebær sæson har det være meget svært at få fat i dem. Jeg slog en efterlysning op på Facebook og en veninde kunne gennem en bekendt skaffe mig en pose frosne.. TAK Erika ❤️




Det er ret simpelt at lave saft, man koger bær og vand, så sigter man saften og koger den op med sukker.
Her er den opskrift jeg brugte:

1 kg. Frosne kirsebær
5 dl. Vand

200 g. Økologisk rørsukker

Kirsebær og vand koges ved svag varme i 20-25 min. derefter sigtes massen igennem et fugtet klæde. Det skal gerne stå og droppe af ca. 30 min. hvor det røres i ind imellem.

Når al saften er løbet igennem, samles klædet og vrides så det sidste kommer med ud. 
Saften koges op med sukker og hældes på en skoldet flaske. 

Jeg drikker det med danskvand og massere af isterninger.



lørdag den 16. maj 2015

Thaisuppe med kyllingekødboller

Der har været radiostilhed alt for længe her på bloggen.. Den 15. januar blev jeg mor for første gang.. Vi fik den dejligste lille søn og han har opslugt al min tid, så det er begrænset hvad der er ske på madfronten i det lille hjem.. Og når der endelig er sket noget spændende, så har der ikke været overskud til at få det skrevet nød her, men det skal der laves om på nu..
I aften har vi fået thaisuppe, min mand er forkølet og trængte til noget varmt og stærkt 😀



Kyllingekødboller:
 
400 g. Hakket kyllingekød
1 Løg - Blendet
1 Chili - Blendet
1 x 2 cm. Ingefær - Blendet
1/2 Lime - saften
1 Æg
1 spsk. Mel
Salt og peber

1 Hønsebouillonterning
1 l. Vand

Suppe:

2 x 2 cm. Ingefær - Finthakket
2 tsk. Karrypasta - Jeg brugte orange
2 spsk. Olie
2 Chili - i skiver
2 ds. Kokosmælk
1/2 l. Hønsebouillon
2 Gulerødder - i skiver
1/5 Knoldselleri - i strimler
1/4 Hvidkål - i strimler
1 Peberfrugt - i strimler
3 Forårsløg - i skiver
1/2 Lime - Saften

Alle ingredienserne til kødbollerne røres sammen og små kødboller formes og koges kortvarigt i hønsebouillonen. De er færdige når det kommer op til overfladen, jeg plejer at koge dem i små portioner og komme de færdige kødboller på en tallerken indtil de skal bruges. 

Ingefær og karrypasta steges af i olien. Gulerødder, knoldselleri og hvidkål steges med i ca. 1 minut inden kokosmælk og hønsebouillon hældes i og det hele koges ved medium varme ca. 20 min. indtil grøntsagerne er bløde. 
Peberfrugt, forårsløg, limesaft og kødboller tilføjes og det hele simre i ca. 5-10 min.

Serveres rygende varm med ris og brød.